Αγάπη είναι...

Όταν ήμουν μικρή θυμάμαι η μητέρα μου είχε ένα καθρέπτη που είχε επάνω του ζωγραφισμένα ένα ζευγάρι γυμνά ανθρωπάκια που κάθονται σε ένα παγκάκι και από κάτω έγραφε "Αγάπη είναι... να μοιράζεσαι το ίδιο παγκάκι". Όλοι φαντάζομαι είχαμε και από κάτι (γιατί ήταν πολύ της μόδας τότε) που είχε επάνω ζωγραφισμένο το γλυκό ζευγάρι: φλυτζάνες, μπλουζάκια, κορνίζες κλπ με ένα σύντομο μύνημα για το τι είναι αγάπη. Έτσι λοιπόν για να το επαναφέρω στη μνήμη δημιούργησα τα παρακάτω με την τεχνική της ψυχρής υάλωσης!


Κολιέ



Η ιστορία πίσω από το "γνωστό" αγαπημένο ζευγάρι
Τα κόμιξ δημιουργήθηκαν στη Νέα Ζηλανδία από την καλλιτέχνιδα κινουμένων σχεδίων Kim Casali στα τέλη της δεκαετίας 1960. Η ιδέα ξεκίνησε από μια σειρά από «ραβασάκια» με σκίτσα που έφτιαχνε η Kim για τον μελλοντικό της σύζυγο Roberto Casali. Το μικρό γυμνό αγόρι και το κορίτσι εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στους Los Angeles Times το 1970 με την υπογραφή "Kim" και δεν σταμάτησαν ούτε όταν η Kim Casali πέθανε τον Ιούνιο του 1997. Ο γιος της Stefano Casali συνέχισε το έργο της μητέρας του με επιτυχία υπογράφοντας κάθε δημιουργία του με το όνομα της και όχι με το δικό του.


2 Thoughts:

  1. δεν το ηξερα κοριτσι..αλλα ειναι πολυ ομορφο το ζευγαρακι..και τοτε το βλεπαμε και τωρα..παντου..και το κολιε και η καρφιτσα..ομορφα..φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εμένα ηταν κομμάτι της καθημερινότητας όταν ήμουν μικρή...το ειδα τυχαια πριν μέρες στο ιντερνετ κ με συγκίνησε...! και έτσι προκύψανε τα κοσμηματάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Featured post

Cheerful boho necklace

Ροζάριο με πολύχρωμες χάντρες και ξύλινο κυκλικό στοιχείο

Contact me!

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Freedom Creates. Από το Blogger.