Make your own mousepad!


Προσπαθώντας τις προάλλες να επεξεργαστώ μια φωτογραφία για το blog στο Photoshop συνειδητοποίησα ότι το touchpad του laptop δεν είναι και πολύ βολικό. Αγόρασα λοιπόν ένα ασύρματο mouse και η δουλειά... απογειώθηκε!

Έπειτα όμως σκέφτηκα ότι χρειάζομαι κι ένα mousepad για να το ρολάρω... Έτσι μου 'ρθε η ιδέα να το φτιάξω μόνη μου! Ευτυχώς είχα ότι υλικά χρειαζόμουν σπίτι. Έβαλα μουσική όπως πάντα γιατί χωρίς μουσική δεν μπορώ... Χρειάζομαι τη συντροφιά και ενέργειά της!

Τα υλικά λοιπόν που χρειάστηκα ήταν ένα μεγάλο στρογγυλό σουβέρ από φελλό, ακρυλικές μπογιές (εγώ επέλεξα γαλάζιο και μεταλλικό λευκό), αυτοκόλλητη χαρτοταινία, ψαλίδι και πινέλο. Όσον αφορά το πινέλο χρησιμοποίησα ένα μεγάλο πλακέ (Νο12).

Ξεκινάμε! 

Πήρα τη χαρτοταινία και την έκοψα σε μικρές λωρίδες τις οποίες κόλλησα στο σουβέρ όπως φαίνεται στην εικόνα. Το καλό με την χαρτοταινία είναι ότι κολλάει και ξεκολλάει εύκολα επιτρέποντας σου να πειραματιστείς με το ότι σχέδιο θες αλλά και να μπορείς να διορθώσεις τυχόν λάθη (όπως έκανα κι εγώ, δεν φαίνεται; Κόλλησα λοξά μία λωρίδα αλλά το πρόσεξα εγκαίρως, πριν αρχίσω να βάφω)

Και τώρα ήρθε η ώρα της ζωγραφικής! Με το πινέλο έβαψα γαλάζιες τις ακάλυπτες περιοχές. Μάλιστα, πέρασα τη μπογιά δύο φορές για πιο έντονο και ζωντανό αποτέλεσμα στο χρώμα. Μετά το πρώτο χέρι, άφησα να στεγνώσει πριν περάσω το δεύτερο. Έπειτα, αφού στέγνωσε έβαλα κι άλλες λωρίδες χαρτοταινίας στη μέση για να περάσω με το μεταλλικό λευκό. Και αυτό από δύο φορές, ίσως και τρεις, ανάλογα πως αρέσει στον καθένα.



Χρησιμοποίησα λίγο χαρτί κουζίνας για να ακουμπήσω το σουβέρ ώστε να προστατεύσω τον πάγκο εργασίας μου που στην προκειμένη περίπτωση είναι η τραπεζαρία. Άφησα κι αυτό το χρώμα να στεγνώσει καλά για περίπου μισή ώρα, αλλά όσο πιο πολύ το αφήνεις τόσο το καλύτερο. 
Κι έφτασε η ώρα για τα αποκαλυπτήρια! Αφαίρεσα τις χαρτοταινίες και ιδού! Έτοιμο προς χρήση!


Η χαρά της δημιουργίας είναι από τις μεγαλύτερες που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος! Σε γεμίζει με περηφάνια ακόμα και για το πιο μικρό δημιούργημα!

Δοκιμάστε το κι εσείς και... make it work!

Till next time... 
Kisses

0 Thoughts:

Δημοσίευση σχολίου

 

Featured post

Cheerful boho necklace

Ροζάριο με πολύχρωμες χάντρες και ξύλινο κυκλικό στοιχείο

Contact me!

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Freedom Creates. Από το Blogger.